4 Modalități de Studiu Biblic ce îți pot trezi interesul

Modalitati de Studiu Biblic

Cititorii fideli ai Scripturilor au un obicei de a face un studiu Biblic regulat datorită credinţei lor că Biblia face o diferenţă reală în viaţa lor, dar ce putem face când intervine rutina și plictiseala?

Să citești în fiecare zi un anumit număr de capitole din Cartea Sfântă și atât, poate avea farmec la început, dar după o vreme devine banal.

Citește și Iată de ce Biblia este mai importantă decât ai crezut

Îți propun în continuare 4 modalități ce îți vor trezi interesul și dorința de a citi Biblia regulat.

 

1. Studiu Biblic asistat de cărți care tratează cultura și civilizația

Un astfel de studiu Biblic lărgește perspectivele asupra textului sacru și te ajută să înțelegi contextul în care s-au aflat personajele biblice, iar o astfel de abordare aduce după sine o mai bună înțelegere.

De exemplu, în perioada în care a domnit monarhul Iosia, Cartea Legii a fost găsită în Templul de la Ierusalim pe durata lucrărilor de  renovare.

Poate pentru un cititor superficial, această consemnare este trecută cu vederea, însă dacă suntem atenți la cultura egipteană și cea mesopotamiană antică, „descoperim că era ceva obișnuit să se pecetluiască anumite documente de mare însemnătate – inclusiv documente teologice –  în zidurile sau la temelia unor temple sau palate, cu scopul de a le face cunoscut vreunui viitor rege care ar iniția un proces de restaurare a cladirii.”

Și dintr-odată citim Biblia cu alți ochi. Poți folosi și Biblia online.

 

2. Citește Biblia căutând făgăduințele lui Dumnezeu

Pentru această metodă îți recomand să ai un creion în mână și o agendă pentru a nota fiecare verset în care Cel Atotputernic promite viață, prosperitate, sănătate, succes, etc.

În felul acesta, fiind concentrat pe făgăduințele lui Dumnezeu, vei reuși să-L cunoști mai bine și vei descoperi că El are cele mai bune intenții pentru ființele umane.

Mai mult decât atât, promisiunile Creatorului vor fi un izvor de încurajare pentru tine și o sursă de optimism zilnic.

Dumnezeu spune prin profetul Ieremia: „Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11)

 

3. Citește observând viața personalelor principale

După studiu Biblic, evident vei afla că personajul principal al Scripturii este Dumnezeu, însă vei descoperi și alte personaje.

Sunt impresionante biografiile lui Moise, David, Ezechia și a altor oameni ai lui Dumnezeu din Vechiul Testament, dar și viețile lui Pavel, Petru și Ioan din a doua jumătate a Bibliei.

Printr-un astfel de studiu vei reuși să înțelegi că oamenii pe care i-a iubit Dumnezeu nu au fost perfecți și imaculați, dar intervenția lui Dumnezeu în viața lor și alegerile făcute de aceștia i-au calificat să facă parte din „galeria eroilor” despre care scrie autorul Epistolei către Evrei.

 

4. Parcurge Biblia într-un an de zile printr-un curs gratuit Sola Scriptura

Dacă un ajutor extern ți-ar produce mai multă motivație și interes, există un program gratuit de studii Biblice online sau prin corespondență oferit de Sola Scriptura.

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la acest Curs de citire a Bibliei

Bineînțeles că lecțiile de viață de care vei avea parte vor fi neprețuite. Spor la studiu Biblic!

14 Garanții Biblice că Isus vine curând

14 Garanții Biblice că Iisus vine curând

Nu este o poveste nemuritoare: într-o zi vei fi eliberat de toată durerea, foametea, singurătatea, crima şi haosul care contaminează lumea nostră de astăzi. Nu-i aşa că este minunat? Însă să nu

18 Principii Biblice și Influența lor

18 Principii Biblice și Influența lor

Dragostea. Tot astfel, mulţi găsesc astăzi Biblia ca fiind plictisitoare, greu de aplicat şi neatrăgătoare. Dar toate acestea se schimbă atunci când ne îndrăgostim de autor. Vei vedea cum în acest Studiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.