5 Pași către o Viață Veșnică

5 Pași către o Viață Veșnică

Dealungul istoriei, omenirea a fost obsedată de ideea de Viață Veșnică. Să luăm exemplul lui Qin Shi Huang întemeietor al dinastiei chineze Qin. În timpul domniei sale, aprox 250 î.H. el a început ce avea să fie Marele Zid Chinezesc. Dar împăratul Huang era de asemenea obsedat de eternitate. El a detașat o întreagă armată să caute așa numitul „Elixirul Vieții” – o poțiune magică ce îi permitea să trăiască pentru Totdeauna. Soldații erau pedepsiți dacă se întorceau cu mâna goală, dar majoritatea acestor soldați niciodată nu s-au mai întors. Qin Shi Huang

Datorită obsesiei lui de a fii nemuritor, lucrând la numeroase orașe a umplut subteranul cu numeroase statui; replici ale corpului său, crezând că ele vor învia în viața următoare. Arheologii au găsit mai mult de 8.000 de asemenea statui. Muzicieni, trupe de acrobați, bărbați puternici, soldați pe cai au fost puși să îi păzească mormântul său. Nu existau 2 statui la fel. Se estimează că a fost nevoie de 700.000 de muncitori și 38 de ani să se finalizeze această minune.

În mod tragic, Qin Shi Huang a murit la 49 de ani, evident prin otrăvire cu mercur. El a băut un cotail letal, așa cum doctorii i-au recomandat, presupunând că va trăi mai mult.

Mulți alții au căutat această iluzorie apă a vieții. Alexandru Cel Mare se spune că a dat peste un asemenea râu al Paradisului în secolul 4 î.H. Alții au condus campanii extraordinare de cercetare căutând în zadar Sfântul Graal – un vas mitic de la Cina cea de Taină – care se presupune că ar fi dat viață veșnică oricui ar fii băut din el.

Astăzi, oamenii de știință abordează o cercetare mai pragmatică, experimentând cu celulele Stem și inginerie genetică, totul cu scopul de a încetini, opri sau poate chiar să reverseze procesul de îmbătrânire.

Haideți să recunoaștem. Suntem cu toții programați pentru auto-conservare. Oamenii vor sa supraviețuiască și să trăiască pentru totdeauna.

Dar nu ai fii interesat dacă ți-aș spune că există o cale viabilă ca tu să-ți crești durata de viață? Nu cu 20-30 de ani ci pentru totdeauna.

Știai că Biblia vorbește de o fântână secretă a tinereții?

„Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va țâșni în viața veșnică.”

Ioan 4:13

De fapt Biblia se termină invitând oamenii să bea din această apă a vieții.

„… celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieții fără plată!”

Apocalipsa 22:17

Ei bine prieteni, este adevărat! Și Biblia ne învață că îți poate da și ție acest dar al vieții Veșnice. Dar tu poate de gândești „Trebuie să fie o chichiță! Cum mai exact poți primi acest cadou?”

În următoarele momente voi împărtăși 5 pași practici pe care îi poți parcurge, ce vor fii cheia către viața Veșnică. Ce vei face cu această informație depinde de tine.

1. Recunoaște că ești păcătos!

Moarte, boli, durere, terorism, niciunul dintre acestea nu au fost planul inițial al lui Dumnezeu. În lumea noastră putem vedea o bătălie spirituală între Lumină și Întuneric, Frumos și Diabolic sau Bine și Rău.

Totul a început cu eoni în urmă când cea mai puternică și strălucitoare creație a lui Dumnezeu – acum mai bine cunoscut ca „Satana” – a devenit extrem de gelos că nu putea fii ca Dumnezeu. Atunci el a condus o campanie careia s-au alăturat o treime din îngeri, în rebeliune împotriva Creatorului lor. Satan apoi a înșelat primii oameni în a neasculta de Dumnezeu ca ei fără să vrea să predea această lume Diavolului.

Frumoasa noastră planetă a fost deturnată de o ființă demonică și armata lui, ce au umplut-o apoi cu spiritul lor de păcat și egoism. Dar apoi Dumnezeu și-a trimis fiul în lume ca om, să ghideze, să salveze și în ultimul rând să mântuiască pe cei care au crezut în El.

Toți suntem păcătoși!

„Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.”

Romani 3:23

Este adevărat atât în dreptul tău cât și în dreptul meu.

„Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.”

Isaia 53:6

Fie că e vorba de minciună, furat sau gânduri rele, cu toții am călcat Legea lui Dumnezeu a Iubirii – mai bine cunoscută sub numele de „Cele Zece Porunci„. Principiile legii lui Dumnezeu sunt menite să ne protejeze și să ne asigure o viață sigură și liniștită.

Biblia ne spune că „plata păcatului este moartea”. Pentru că în mod natural păcatul ne desparte de Cel care a dat viată.

Ai folosit vreodată cuvinte aspre sau ai facut vreodată lucruri care i-au rănit pe alții sau chiar pe tine? Dumnezeu îți cere să recunoști că esti păcătos pentru ca să poți parcurge următorul pas!

2. Crede că vei fii Salvat și vei avea o viață Veșnică

Un temnicer roman l-a întrebat pe Pavel „…ce trebuie să fac ca să fiu Mântuit?” iar Pavel i-a răspuns „Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta.”

Să crezi in Hristos înseamnă să crezi în cine este El:

– Fiul lui Dumnezeu

– Mântuitorul acestei Lumi

și să îi încredințezi viața ta. Spre deosebire de tine și mine, Isus a trăit o viață fără păcat. Prin credință el nu a călcat nicio poruncă a lui Dumnezeu. El acum se oferă să îți ia trecutul tău păcătos în schimbul vieții lui perfecte. El literalmente a murit în locul tău ca tu să trăiești veșnic într-un Paradis fără de păcat.

Isus a suferit în locul tău

Isus a suferit în locul tău, pentru păcatul tău ca tu să fii iertat. Acest dar îl poți accepta prin credință.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”

Ioan 3:16

Nu este simplu? Vei crede acest mesaj de speranță pe care Dumnezeu ți-l oferă chiar acum?

Citește și 16 Motive care arată că Ascultarea de Dumnezeu nu este Legalism

3. Mărturisește și Pocăiește-te de păcatele tale. Spune-i lui Dumnezeu că îți pare rău!

Biblia ne spune:

„Cine își ascunde fărădelegile nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele capătă îndurare.”

Proverbe 28:13

Isus de asemenea a spus „…dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel.” Luca 13:5

A te pocăi înseamnă a lua o hotărâre determinată de a te întoarce de la o viață păcătoasă care duce la autodistrugere și să ai încredere că Dumnezeu te va ajuta să faci acest lucru. Înseamnă să onorezi Legile lui Dumnezeu și să-ți aduci aminte în inima ta și în faptele tale.

„Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”

Isaia 55:7

O persoană care se pocăiește este o persoană careia îi pare rău cu adevărat că a păcătuit și își întoarce inima catre Dumnezeu. Apoi Dumnezeu promite ca îi va da puterea transformatoare a Duhului Sfânt. El va pune în inima ta o nouă inimă și o nouă minte.

Dumnezeu nu se așteaptă să mărturisești orice păcat pe care l-ai facut vreodată, ci doar să îngenuchezi înaintea lui în numele lui Isus și în mod deliberat să recunoști că ai călcat Legile Lui. Poate vor fii anumite lucruri pe care Duhul Sfânt ți le v-a spune în mod specific.

Spune-i că îți pare rău. Cere-I să îți spele păcatele! Când vei face asta, Biblia spune că poți avea asigurarea deplină că El te va ierta.

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.”

1 Ioan 1:9

Îți vei deschide acum inima înaintea lui Dumnezeu? Mărturisește-ți păcatele și Crede că El te-a iertat!

Viața Veșnică… ești aproape acolo…

4. Acceptă-L pe Isus ca Salvator al Tău

Isus spune:

„Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.”

Apocalipsa 3:20

Îl accepți pe Hristos prin rugăciune invitându-L în inima ta. Acesta este cadoul minunat al lui Dumnezeu pentru tine:

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”

Ioan 3:16

Dar acceptându-L pe Hristos înseamnă de asemenea mai mult. Înseamnă să ai încredere în sfaturile și influența Lui în viața și planurile tale.

„Căci, dacă este cineva în Hristos, este o faptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”

2 Corinteni 5:17

Îl vei primi acum pe Isus în viața ta și îi vei da permisiunea de a rămâne în tine? Acum este cel mai bun timp! Îl vei întreba?
Roagă-te în mod sincer această rugaciune simplă, iar apoi verifică pașii pe care tocmai i-am parcurs:


„Doamne Isuse,

Știu că am încălcat Legea Ta iar păcatele mele m-au separat pe mine de Tine. Cred ca fiul Tau, Isus, a murit pentru păcatele mele, a înviat, trăiește în Ceruri și aude rugaciunea mea.

Îmi pare sincer rău pentru trecutul meu păcătos, dar acum vreau să mă întorc la Tine și cât mai departe de păcat.

Te rog, Iart-mă! și ajută-mă să încep o viață nouă!

Îl invit pe Isus să fie stăpânul vieții mele, să conducă și să domnească în inima mea de azi înainte.

Te rog trimite Duhul Tău cel Sfânt să mă ajute să mă supun Ție și voii Tale pentru restul vieții mele.

Mă rog pentru aceste lucruri în numele lui Isus.

Amin!”

5. Mărturisește-L pe Isus ca Domn și Mântuitor

Viața Veșnică este mai mult decat a primi. Este de asemenea despre a dărui.

Pentru a-ți păstra credința, ai nevoie să o împărtășești cu alții prin cuvânt sau exemplu.

Biblia ne spune:

„Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.

Căci prin credință din inimă se capătă neprihanirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”

Romani 10:9-10

Mărturisindu-L pe Isus ca Domn înseamnă să îl urmezi în fiecare zi. Hristos a spus:

„Daca voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuși, să-și ia crucea și să Mă urmeze.”

Marc 8:34

Prietene, ține minte că urmându-L pe Isus este o lucru continuu, o relație permanentă. Dacă va fii să cazi de-a lungul drumului, nu te descuraja! El a promis că nu te va lăsa! Doar ridică-te!

Dumnezeu vrea să te elibereze de durerea și păcatul din viața ta. El te iubește atât de mult încât L-a trimis pe Isus care în mod deliberat a luat greutatea păcatelor tale asupra Lui. Hristos a murit ca tu să traiești. Să trăiești Veșnic!

Lasă-L să te elibereze de păcat, acum! Și experimentează o reală și Eternă pace!

Puterea unui NU categoric

Puterea unui NU categoric

După ce a descris distrugerea prin foc a lucrurilor de pe pământ, de la sfârşitul istoriei omenirii Petru a pus această întrebare retorică: „Ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi,

Profeții Împlinite Exact la Timp

Profeții Împlinite Exact la Timp

Dumnezeu are o solie extrem de importantă pe care trebuie s-o audă lumea chiar înainte de revenirea lui Hristos! Primul punct le porunceşte oamenilor să I se închine lui Dumnezeu şi să-I

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.